Utställningen Sarajevo genom 100 år (1914–2014)

17 jan, 2019 |

Utställning om Sarajevos och Bosnien-Hercegovinas historia från Sarajevo stadsmuseum.

Österrike-Ungerns tronföljare Franz Ferdinand tillsammans med sin fru Sofie på väg ner till den väntande bilen i vilken de snart skulle göra sin sista resa; bilden är tagen bara några minuter innan de blev skjutna till döds av Gavrilo Princip (Foto: Karl Tröstl)

Österrike-Ungerns tronföljare Franz Ferdinand tillsammans med sin fru Sofie på väg ner till den väntande bilen i vilken de snart skulle göra sin sista resa; bilden är tagen bara några minuter innan de blev skjutna till döds av Gavrilo Princip (Foto: Karl Tröstl)

Plats: Blickfånget och Kulturarvsnoden, Gummifabriken, Jönköpingsvägen 15, 331 34 Värnamo

Tid: lördag den 9 mars – torsdag den 18 april 2019

Vernissage: lördag den 9 mars kl. 13.00–18.00

I samband med vernissagen anordnas workshop med tillverkning av tygblommor med Gracanicko Keranje. Ett omfattande program är kopplat till utställningen.

”En bosnisk-svensk historia” – Mirsad Avdic, chef för Sarajevo stadsmuseum, föreläser på lördag den 9 mars kl. 15.00 i Stadsbiblioteket om 1600-talets förbindelser mellan Sverige och Bosnien-Hercegovina. OBS! Föreläsningen hålls på bosniska!

Arrangör: Kulturförvaltningen i Värnamo

Medarrangörer: Sarajevo stadsmuseum, NBV, Kulturarva, BiH Kvinna 99, BiH Värnamo, Bosna Skillingaryd, Bosnien och Hercegovinas länsorganisation, Bosnisk-Hercegovinska Riksförbundet i Sverige, Bosniskhercegovinsk-Svenska kvinnoförbundet.

Sidan uppdaterad: 2019-01-21

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska

  • Evenemangskalender

    lör16feb(feb 16)12:00sön17(feb 17)13:00Kvinnoriksförbundets styrelsemöte12:00 - 13:00 (17) Midgård 6 C, 593 39 Västervik

  • Följ oss på Facebook

  • Senaste inlägg

  • X