Kvinnoföreningen i Värnamo firade Internationella kvinnodagen den 8 mars på två sätt

10 mar, 2011 |

Föreningen ”Värnamo – Kvinna 99” firar den 8 mars varje år på två sätt.

Det första var den 4 mars i föreningslokalen med musik, röda rosor, ett trevligt program och läckra rätter. Vid detta tillfälle samlades drygt 50 medlemmar som för åtminstone en stund kunde erinra sig om Internationella kvinnodagens firande i hemlandet.

Det andra sättet är föreningens redan traditionella deltagande vid Internationella kvinnodagens firande tillsammans med andra kvinnor i Värnamo. I år deltog bland annat Värnamo S-kvinnor, Sackeusgruppen – Rättvis Handel (Världsbutiken i Värnamo), Kvinnojouren, Värnamo Freds – och skiljedomsföreningen i Värnamo, Värnamo Zontaklubb, Bosniska kvinnoföreningen ”Värnamo – Kvinna 99”, FN-föreningen Östbo Västbo i samarbete med Scandic hotell AB.

Programmets huvudtema var en föreläsning om organisationen Rädda Barnen. Deltagarna blev sedan underhållna av Värnamo Visgrupp, och en poesitävling var en väldigt spännande del i programmet. Ett stort antal ungdomar, både flickor och pojkar, närvarade vid firandet.

Text och foto: Senada Bešić

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska