Bosniens ”Vårt parti” och Centerpartiets internationella stiftelse (CIS) om antikorruption och jämställdheten

9 okt, 2013 |

För att knyta kontakter, stärka kapacitetsuppbyggnad och främja bästa praxis för att bygga ett demokratiskt samhälle i Bosnien och Hercegovina, arrangerades en fyradagars konferens (från den 4 oktober 2013) i Sarajevo av Bosniens ”Vårt parti” (Naša stranka) i samverkan med stiftelsen CIS (Centerpartiets internationella stiftelse) från Sverige.

Bild från konferensen (Foto: Naša stranka)

Bild från konferensen (Foto: Naša stranka)

Konferensen är en fortsättning på ett treårigt samarbete mellan ”Vårt parti” och CIS, där deltog även CIS:s representanter från Vitryssland, Burkina Faso och Malawi.

”För mig som riksdagsledamot är det väldigt viktigt att vi har redan, under konferensen, lyckats att utbyta olika åsikter och erfarenheter om anti-korruption och jämställdheten, som tolkats genom erfarenheterna från den liberala världssynen och samhällsuppbyggnad vilka vi delar. Jag vill också påpeka att denna del som handlade om arbetet med den politiska kampanjen var mycket användbar i den pedagogiska meningen samt att jag själv hade inblick i de olika perspektiven på grund av erfarenhet från olika länder och organisationer som arbetar med dessa frågor. Jag vill tacka våra bosniska vänner och betona faktum att det är av största vikt i kampen för den liberala demokratin att knyta internationella kontakter och stärka kapacitetsuppbyggnad i syfte att tillhandahålla möjligheter till kompetenta människor att hantera försöket att förbättra detta samhälle”, sade Ulrika Carlsson, ordförande för stiftelsen CIS.

Källa: Radiosarajevo.ba

(Övers. av Haris T.)

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska