Vill du ha en kollektivtrafik utan sexism? Donera nu!

8 maj, 2014 |

Varje dag ser vi det – size zero-modeller, poseringar hämtade ur pornografi, objektifierade kvinnor som klamrar sig fast vid män. Staden som ett galleri för sexistiska annonser. En stad som får kvinnor och flickor att må dåligt. Låt oss ta tillbaka vårt offentliga rum! Bidra till Sveriges Kvinnolobbys crowdfunding-kampanj och tapetsera kollektivtrafiken med protestannonser.

VARNING! Passiv kvinnoobjektifiering skadar allvarligt dig och din omgivning.

VARNING! Passiv kvinnoobjektifiering skadar allvarligt dig och din omgivning.

Donera här!

Att ständigt mötas av sexistiska bilder får unga kvinnor att hata sig själva. 9 av 10 tjejer säger att reklam får dem att må dåligt över sin vikt och sitt utseende. De vill ändra på saker hos sig själva. Sexistisk reklam leder till låg självkänsla, psykisk sjukdom och ätstörningar. Det är en folkhälsofråga! Dessutom påverkar det mäns syn på kvinnor. Det är en jämställdhetsfråga!

Sveriges Kvinnolobby har dragit igång en insamling av pengar. Med din hjälp vill vi publicera anti-sexistiska annonser i Stockholms kollektivtrafik. Annonserna kommer att sitta på bussar, pendeltåg och tunnelbanetåg i Stockholm under en veckas tid.

– Flickor och kvinnor kan inte röra sig i det offentliga rummet utan att mötas av onaturliga skönhetsideal och bilder som framställer kvinnor som sexualiserade objekt. Att ständigt matas av dessa budskap hindrar jämställdheten och påverkar kvinnors handlingsutrymme. Det är i grunden är ett demokratiproblem. Nu reklamerar vi den sexistiska reklamen, säger Gertrud Åström, ordförande för Sveriges Kvinnolobby.

Genom att utfärda en allmän varning skapar vi diskussion om den sexism som omger oss och uppmanar politiker att införa förbud och sanktioner mot sexistisk reklam. Vi sätter press på företag och reklambransch att ta ansvar.

Du kan hjälpa till att sätta stopp för sexistisk reklam! Stöd Sveriges Kvinnolobbys protestannons. Tillsammans kan vi skapa förändring.

Kontakt: info@sverigeskvinnolobby.se | 08–33 52 47

Mer om Reklamera och Sveriges Kvinnolobbys undersökning om könsdiskriminerande reklam.

Reklamera på Facebook

Reklamera på Facebook

Reklamera på Facebook

Källa

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska