Dubioza kolektiv

30 okt, 2014 |

Dubioza kolektiv är en helt vansinnig balkanbrygd av hiphop, ska, rock kryddat med electronica samt traditionella melodier från Bosnien. Live är de ett utbrott av energi.

Dubioza Kolektiv

Dubioza Kolektiv

Deras politiska engagemang har länge varit en ”sten i skon” för lokala, korrupta politiker vilket lede till att de har fått stor respekt i alla länder som bildades efter Jugoslaviens upplösning. Ett av Dubioza kolektivs huvudsyften är att få det bosniska folket att sätta press på sina politiker och de frekventerar ofta politiska debattprogram.

Bandet sjunger på engelska, bosniska/serbiska/kroatiska och jobbade ihop med bland andra dubpoeten Benjamin Zephaniah och Mush Khan från Fun-Da-Mental. Dubioza kolektiv bildades i protest mot den till synes hopplösa situationen i Bosnien och Hercegovina samt övriga Balkan och även för att förmedla budskapet att allting inte är nattsvart. Under de senaste två åren har Dubioza, som fansen gillar att förkorta namnet, turnerat flitigt i hela Europa. Dubioza har lyckats fånga intresset av självaste Billy Gould (Faith No More) Koolarrow Records, och skivan Wild Wild East såldes i butiker runt om i hela världen.

Dubiozas energiska uppträdande lämnar inte någon oberörd, inte sällan blir folk helt exalterade på deras konserter.

Förbered dig på en euforisk oförglömlig afton!

Spelplan

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska