Centrala kulturprogrammet ”Bosnisk ćilim”

15 aug, 2022 |

Berättelsen om det bosniska mönstret börjar i den neolitiska eran, 5 000 f. Kr., på Butmir nära Sarajevo där hittades stenkulor som tillhörde de första vävstolarna. Sedan dess och fram till idag följer samma mönster oss, i oförändrad form. Inspirerade av mönstret av bosnisk ćilim har vi tillsammans med NBV skapat mattor i olika tekniker. Varje ćilim har sin egen historia, lyssna på vår historia på Centrala kulturprogrammet.

Centrala kulturprogrammet ”Bosnisk ćilim”

Centrala kulturprogrammet ”Bosnisk ćilim”

Datum: lördag, den 22 oktober 2022

Plats: Sockerfabriken, Lokal Sockertoppen, Sockerbruksgatan 1, 531 40 Lidköping

Program

  • 11.00–13.00 Registrering och lunch
  • 13.30–18.00 Program (detaljerat program kommer snart)

Föreningar som genomförde studiecirklar om bosnisk ćilim (minst 10 möten) kommer att få verksamhetsbidrag på 1 000 kr. Dessa föreningar ska skicka in en bekräftelse: skärmbild från den elektroniska anmälan eller någon annan bekräftelse till info@bhkrf.se. Vi ber alla dessa föreningar att förbereda en berättelse (digital presentation) om deras bosnisk ćilim på upp till 4 minuter och skicka in den senast den 15 oktober till info@bhkrf.se. De berättelserna kommer att presenteras på Centrala kulturprogrammet.

Varje förening eller sektion kan ha upp till 10 representanter (2 bilar, skicka in namn och e-postadresser för representanter). Föreningar som reser mer än 3 timmar för övernatta i stugor på Kronocamping i Lidköping info@bhkrf.se eller i vandrarhem. För kostnaderna står BHKRF.

Anmälan

Info

Sidan uppdaterad: 2022-09-06

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska

X