Bosnien-Hercegovinas rådgivningscenter London gästades av BHKRF:s medlemmar

17 mar, 2011 |

Ett oförglömligt tredagars möte. Tillsammans firades Internationella kvinnodagen (8 mars). Bosnien och Hercegovinas ambassadör Jadranka Negodić var också närvarande.

Bosniskorna från Storbritannien och Sverige

Bosniskorna från Storbritannien och Sverige

Bosnien-Hercegovinas rådgivningscenter (BHCAC), som verkar i London, gästades av bosniskorna från Bosnien och Hercegovinas Kvinnoriksförbund i Sverige, ”Värnamo – Kvinna 99”.

– Med våra kära gäster från Sverige har vi tillbringat tre oförglömliga dagar. Utöver de officiella presentationerna har vi även besökt Londons sevärdheter och jag är helt övertygad om att alla kommer att bevara detta möte i sina vackraste minnen – sade Sadžida Trožić, BHCAC:s ledare.

I det officiella programmet arrangerade kvinnorna också en hantverksutställning.

– Vid en tillfällig ceremoni har jag presenterat vårt projekt medan Senada Bešić, vice ordförande, presenterade Bosnien och Hercegovinas Kvinnoriksförbund i Sverige så att alla de närvarande kunde se hur och vad bedriver de bosniska kvinnorna i flyktingskapet och vilken hjälp kan de få av våra organisationer. Detta möte kan även tjäna som ett gott exempel för andra organisationer att träffas och dela sina erfarenheter – sade Sadžida Trožić.

Gästerna

Bland gästerna var även Jadranka Negodić (Bosnien-Hercegovinas ambassadör i London) med personalen, Harbhajan Singh (Brents borgmästare), Zaim Pašić (ordförande för Världsförbund för Bosnien och Hercegovinas Diaspora) osv. De uttryckte sitt starka stöd för denna välorganiserade evenemang.

Under två nätter i rad anordnades för alla de närvarande umgänge med musik av Nijaz Aljušić, Donna Ares, Emir Pečenković, Javid Band och Sefer Haskić.

Bosniskorna har visat sin styrka

Från gästernas presentation framhäver vi orden av Senada Bešić vilka talar om bosniskorna i utvandringen:

– Den bosniska kvinnan har visat och bevisat sin styrka och storlek. Trots sitt lidande som hon gick igenom under det senaste kriget hade hon viljan att höja sig över och starta, som många av oss, från början. Idag står hon rakt upp som en pelare för familjen och samhället, och världen runt är hon hemlandets bästa ambassadör, som vi alla kan vara stolta över.

London, den 14 mar 2011
Namik Alimajstorović (Dnevni Avaz)
(svensk översättning av Haris Tucaković)

Bilder från mötet
London, 2011-03-11/14

Bosnian group honoured for work // Bosnien-Hercegovinas rådgivningscenter London gästades av BHKRF:s medlemmar, ”Kvinna 99” Värnamo // Bh. savjetodavni centar London ugostio članice BH Saveza žena iz Švedske, ”Žena 99” Värnamo // Foto: Kani Ahmad Johnson

60 bilder

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Engelska Bosniska