SVT fortsatte med propaganda!

6 sep, 2011 |
Hedra Srebrenicas offer utanför SVT (Foto: Haris Tucaković, den 4 sept.)

Hedra Srebrenicas offer utanför SVT (Foto: Haris Tucaković, den 4 sept.)

Trots skarpa protester från olika håll har Sveriges Television den 4 september 2011 visat den problematiska dokumentären ”Spåren från Sarajevo” som på ett media manipulativt sätt vill framställa Bosnien-Hercegovina som ett terroristnäste.

Nämligen, den 28 augusti 2011 har Svt2 visat en ”dokumentär” om händelserna i Srebrenica 1995 under namnet ”Staden som offrades”.

Efter detta har tretton bosniska akademiker i Sverige startat Facebook gruppen SVT sprider lögner om Srebrenica – Reagera! som vänder sig till SVT i protest för visning av filmen ”Staden som offrades”. Initiativtagarna anser att filmen förnekar folkmord. Trots talrika medlemmar och en massa brev tog det flera dagar att få uppmärksamhet i svenska medier.

Protestlista – nej till propaganda! angående filmen ”Staden som offrades” som anses som en historieförfalskning har startats.

Elva organisationer och förbund av medlemmar med ursprung i Bosnien-Hercegovina (minst 30 000 medlemmar) har den 2 september skickat sin reaktion till SVT med kravet att stoppa propagandafilmer av Ola Flyum och David Hebditch.

Visningen av dessa manipulativa filmer har starkt oroat bosnierna i Sverige.

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska