Makthandbok

21 okt, 2011 |
Makthandbok

Makthandbok

Interfems ”Makthandbok – för unga feminister som (be)möter rasism och sexism i föreningslivet” finns nu i en ny andra upplaga!

Interfem är en tankesmedja och resurscenter som arbetar för ett samhälle fritt från diskriminering där kvinnor med utländsk bakgrund blir en erkänd resurs och får större ekonomisk och politisk betydelse på arbetsmarknaden och i samhället.

Redaktionen för andra upplagan består av Sissela Nordling Blanco, Kristin Tran och Berolin Deniz.

Med fler och vassare argument, utökad fakta om rasism och diskriminering i Sverige, samt intervjuer med nya aktivister, erbjuder boken metoder för rasifierade feminister att ta makt i vita rum.

Beställ boken (pris 150 kr + porto) genom att skicka ett mail till info@interfem.se och ange hur många exemplar du vill ha samt postadress.

Den här boken vänder sig till dig som är trött på att bli nedtystad, exkluderad eller utsliten på grund av att ha drivit antirasism i organisationer där det inte varit en självklar del av agendan.

Boken vill ge dig tips och verktyg för att bemöta diskriminering i föreningslivet. Den bygger på samlade erfarenheter och insikter från människor som på olika sätt är feministiskt och antirasistiskt engagerade i Sverige och runt om i världen.

För Interfem är antirasistisk feminism ett svar och ett motstånd mot den rasism och sexism som vi stöter på i föreningslivet, i skolan, i affärer, hos kompisen och oss själva.

Ladda ner den första upplagan (PDF file 5,14 Mb)

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska