25 november – Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor

8 nov, 2011 |
Teatergruppen ”Konfront” i föreställningen ”Lucretia”

Teatergruppen ”Konfront” i föreställningen ”Lucretia”

  • När: fredag den 25 november 2011, kl. 12.45–17.00
  • Var: Capitol, Sankt Eriksgatan 82, Stockholm
Minst en av tre kvinnor i världen har blivit utsatt för fysiskt, sexuellt eller andra former av våld under sin livstid. För att stoppa våldet krävs aktiv samverkan. Politiken, akademin, journalistiken, kulturen och det civila samhället – tillsammans hittar vägen mot målet att avskaffa våld mot kvinnor.

Välkommen till en dag fullspäckad med information, inspiration, påverkan och möten. Du får möta initiativtagarna till projektet ”Cause of Death: Woman” (Dödsorsak: Kvinna) som genom fotografi och journalistiskt berättande visar hur kön utgör en avgörande skillnad för människors säkerhet ur ett globalt perspektiv.

Du får se teatergruppen ”Konfront” i föreställningen ”Lucretia”, som med inspiration av Shakespeares ”Lucretias våldtäkt” undersöker våldtäktens natur, självmordets innebörd och könsrollernas betydelse. Avslutningsvis ser vi Amilda Oyuela Mendoza dansa nicaraguansk folkdans till musik komponerad särskilt för den Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor.

Hans Linde (V), Ulrika Karlsson (M), Bernadita Nunez (Terrafem), Klas Hyllander (Män för Jämställdhet) och en representant från Nationellt Centrum För Kvinnofrid möts i en paneldiskussion där vi under ledning av dagens moderator Soledad Piñero Misa belyser visionen om en värld där våld mot kvinnor är avskaffat. Tillsammans söker vi vägen och medlen för att nå dit.

Arrangörer: UN Women Sverige, Svalorna Latinamerika och Anna Lindhs minnesfond

Registrera dig här senast 21 november. Antalet platser är begränsat och evenemanget är gratis.

Mer info

Välkommen till en inspirerande dag som inte lämnar någon oberörd!

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska