Northern Future Forum: Annie Lööf och Nyamko Sabuni diskuterar kvinnors ledarskap med 150 kvinnliga chefer

7 feb, 2012 |
Annie Lööf och Nyamko Sabuni

Annie Lööf och Nyamko Sabuni

Den 8 februari 2012 anordnar Regeringskansliet ett seminarium för 150 kvinnliga chefer i svenskt näringsliv. De ska diskutera vad som krävs för att öka jämställdheten och få fler kvinnor på ledande positioner. Näringsminister Annie Lööf och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni deltar.

Seminariet anordnas i samband med Northern Future Forum – ett toppmöte mellan de nordiska och baltiska länderna samt Storbritannien. Statsminister Fredrik Reinfeldt har bjudit in sina statsministerkollegor till Stockholm den 8-9 februari för att prata om gemensamma framtidsutmaningar, utbyta erfarenheter och under informella former diskutera hur man kan nå långsiktigt hållbar tillväxt. Statsministrarna kommer, tillsammans med ett antal externa experter, att fokusera på två tillväxtfrågor: kvinnors företagande och ledarskap samt äldre på arbetsmarknaden.

Seminariet den 8 februari är ett sätt att ytterligare fokusera på en av de frågor som står i fokus för statsministrarna dagen därpå. Deltagarna ska, under ledning av Sofia Falk som är en av moderatorerna vid Northern Future Forum, ta fram tio konkreta lösningar som kan bli inspel till diskussionerna under toppmötet, men också till regeringen i sitt fortsatta arbete för att främja kvinnors företagande och öka jämställdheten i näringslivet.

Northern Future Forum

Northern Future Forum

Ur programmet:

  • 9.00–9.30 Näringsminister Annie Lööf inledningstalar
  • 9.30–12.00 Workshop där deltagarna diskuterar vilka åtgärder som krävs för att få fler kvinnor i ledande positioner
  • 12.00–12.15 Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni avslutar seminariet

Seminariet äger rum i Centralposthuset, Mäster Samuelsgatan 70. Näringsminister Annie Lööf och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni är tillgängliga för media i samband med seminariet som är öppet för media.

Medtag presslegitimation.

Välkommen!

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska