Delta i One Billion Rising

11 feb, 2014 |

Den 14 februari deltar människor värden över i kampanjen One Billion Rising för att kräva ett slut på våld mot kvinnor och flickor. One Billion Rising är kraftsamling för ett säkert och tryggt samhälle utan våld.

Delta i One Billion Rising

Delta i One Billion Rising

Datum: fredagen den 14 februari 2014

Plats: Över hela världen

En av tre kvinnor i världen utsätts för våld. Det motsvarar en miljard kvinnor. I Europa dör sju kvinnor varje dag av våld i hemmet och en av tio är offer för sexuellt våld. One Billion Rising syftar till att ge dessa kvinnor upprättelse. Den 14 februari samlas människor över hela världen utanför domstolsbyggnader, polisstationer, myndigheter, arbetsplatser, kyrkor, hem m.m.

Hur ser rättvisa ut för dig, i din stad? Läs mer om kampanjen och hur du deltar.

Den 14 februari 2014 arrangerar Europeiska kvinnolobbyn en manifestation utanför Palais de Justice i Bryssel och en aktivitet i Europaparlamentet.

Källa

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska