Dags för lön hela dagen – Manifestation för jämställda löner

19 feb, 2014 |

På Internationella kvinnodagen 8 mars samlas vi för att manifestera för Lön hela dagen. Kom och lyssna på tal av företrädare för 15:53-rörelsen och Stefan Löfven, partiordförande i Socialdemokraterna. Dessutom bjuds det på musik, kaffe och lönekakor.

Dags för lön hela dagen – Manifestation för jämställda löner

Dags för lön hela dagen – Manifestation för jämställda löner

Tid: lördagen den 8 mars 2014, kl. 15.00–15.53

Plats: Sergels Torg, Stockholm

Medverkande

  • Sambabandet Samboba värmer upp!
  • Inledning: Gertrud Åström, ordförande i Sveriges Kvinnolobby
  • Tal: Stefan Löfven (Socialdemokraterna), Gunilla Hjelm (Centerkvinnorna), Bonnie Bernström (Liberala Kvinnor), Ida Gabrielsson (Vänsterpartiets kvinnokommitté), Hillevi Larsson (S-kvinnor), Anders Ferbe (IF Metall), Per Holmström (Kommunal), Annika Strandhäll (Vision), Sineva Ribeiro (Vårdförbundet), Heike Erkers (Akademikerförbundet SSR), Torbjörn Johansson (avtalssekreterare LO), Amineh Kakabaveh (Varken hora eller kuvad), Louise Lindfors (Fredrika Bremer förbundet), Ewa Larsson (Gröna kvinnor), Lotta Sonemalm (Sveriges kvinno- och tjejjourers riksförbund, SKR), Britt-Marie Torstensson (Winnet Sverige)
  • Musik av: Apolonia kvartett

Arrangemanget avslutas kl. 15.53 då vi tillsammans deltar i en digital manifestation för att sprida budskapet ”Efter kl. 15.53 jobbar kvinnor gratis. Varje dag. Dags för lön hela dagen. Vi ses i Malmö! #NF2014” (Siffrorna beräknas på en arbetsdag mellan kl. 8 och 17).

Läs mer på: facebook.com/Lonheladagen

Kontakt: Sveriges Kvinnolobby | info@sverigeskvinnolobby.se | 08-33 52 47

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska