Mars mira Srebrenica 2015

9 feb, 2015 |

Bosnien och Hercegovinas Kvinnorsriksförbund, BHKRF, kommer att delta i årets Mars Mira. Marschen kommer att gå från Nezuk till Potocari mellan 8-10:e juli. Den 11:e juli kommer vi att närvara vid begravningsceremonin vid Memorial center i Potocari. Samma dag på eftermiddagen går vår buss tillbaka till Tuzla.

T-tröjor – Fredsmarsch Srebrenica 1995–2015

T-tröjor – Fredsmarsch Srebrenica 1995–2015

Samtliga våra deltagare kommer att träffas i Tuzla den 7:e juli. Deltagarna tar sig till Tuzla på egen hand. Plats och tid för samling meddelas senare. I Tuzla möts vi för att bekanta oss och där kommer vi att sova över på ett hotell. Övernattningen i Tuzla bekostar deltagaren själv.

Den 8:e på morgonen åker vi buss till Nezuk. Övernattningen under marschen kommer att bli i tält som den bosniska militären sätter upp. Totalt tre övernattningar vilka är kostnadsfria. Om deltagare vill ta med eget tält så finns det plats för det i vår transport.

BHKRF kommer att bekosta 2 st. t-shirts till varje deltagare. En som bärs under marschen och den andra som bärs vid begravningen i Potocari den 11:e juli. Blomkrans kommer att läggas ner vid Memorial center den 11:e juli.

BHKRF kommer att stå för del av frukost och kvällsmat under marschen. Men vi kommer också ha möjlighet att under marschen skicka bud med våra chaufförer som kör vår minibuss. Vi kan lämna pengar till dom så de kan åka och köpa mat och dryck. Det går också bra att köpa med sig mat i Tuzla dagen innan marschen. T.ex. konserver, dryck och bröd som transporteras i vår minibuss.

Under marschen kommer vi att ha tillgång till en minibuss som transporterar våra tillhörigheter, ryggsäckar mm. från den ena övernattningsplatsen till den andra. Bilen följer med oss under hela marschen.

Efter begravningsceremonin vid Potocari Memorial Center den 11:e juli går vår buss tillbaka till Tuzla. Vi beräknar vara tillbaka i Tuzla på eftermiddagen.

Sista anmälningsdagen är 31 maj 2015.
Anmälan

Vid anmälan skriv gärna Ditt för- och efternamn, födelsedatum, E-post, mobiltelefonnummer och t-tröjans storlek.

Facebook-grupp
Viktigt att ha i ryggsäcken eller med sig
 • bra vandringsskor
 • några par vandringsstrumpor
 • bekväma kläder
 • regnkappa/regnkläder
 • keps-/hatt för solskydd
 • sittunderlag
 • plast vattenflaskor
 • energigodis (Dextrosol, choklad) och citroner
 • eget apotek (tabletter, plåster bl.a. för skoskav, bandage, vätskeersättning, solskyddskräm, våtservetter, spray mot insekter…)
 • säkerhetsnålar
 • fickkniv
Förpacka i väska (stannar i vår minibuss)
 • sovsäck
 • liggunderlag
 • ficklampa
 • artiklar för personlig hygien
 • matbestick
 • bekväma kläder
 • ren klädsel för begravningsdagen
Sidan uppdaterad: 2015-02-12

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska