Pridecafé – ”Invandrare” & Gay i Sverige

2 sep, 2016 |

Pridecaférna på Kalmar Teatercafé är en mötesplats och ett forum för livshistorier, tankar och ord om HBTQ. De arrangeras under Kalmarsund Pride av studieförbunden NBV, Sensus och Studiefrämjandet i samarbete med Kalmar kommun.

Zlata Wolim

Zlata Wolim

Tid: torsdag, den 8 september 2016, kl. 17.15–18.15

Plats: Kalmar Teatercafé, Larmtorget 1, 392 32 Kalmar

Kvällens föreläsning: Zlata Wolim – ”Invandrare” & Gay i Sverige.

Föreläsningen varar i ca 45 minuter med möjlighet till samtal efteråt.

Efter några års fundering och dividerande med sig själv har Zlata Wolim tagit steget att berätta sin icke tonsatta historia. 10 år och på flykt från krig. Ena stunden flykting från Bosnien & Hercegovina och i nästa, invandrare. Inte nog med det, är Zlata född muslim men det är inte allt. ”Hon gick in i en ’fas’ och blev homosexuell.” Zlata dumpade killen som älskade och ville gifta sig med henne. Som grädde på tårtan, gick hon och gifte sig med en annan, men inte med en man. Hör Zlata berätta om sin resa i ett nytt land med nya förutsättningar. Zlata’s förhoppning är att väcka en tankeställare hos den som lyssnar.

Fri entré

Evenemang på Facebook

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska