Manifestation mot tilldelningen av Nobelpriset till Peter Handke

21 nov, 2019 |

Årets Nobelpristagare i litteratur har förnekat folkmord, hyllat dömda krigsförbrytare och relativiserat krigsbrott i flera decennier, både i och utanför litteraturen. Med anledning av beslutet att ge Nobelpriset till Peter Handke anordnas en manifestation i Stockholm, på Nobeldagen den 10 december.

Peter Handke (Foto: Petar Pavlović, AP)

Peter Handke (Foto: Petar Pavlović, AP)

Tid: tisdag den 10 december 2019, kl. 19.00–21.00

Plats: Norrmalmstorg, Stockholm

På programmet står tal av skribenter, författare, forskare, jurister och människorättsorganisationer världen över som har uttryckt sin kritik över ett beslut som förnedrar krigets offer och skadar Nobelprisets och Sveriges anseende.

I sanningens namn, i rättvisans namn för alla offer av aggressionen mot Bosnien och Hercegovina, vänligen gå på Manifestation mot tilldelningen av Nobelpriset till Peter Handke.

Manifestation är öppen för alla, både individer, föreningar och andra organisationer, svenska och utländska. Föreningar och organisationer ombeds att anmäla sin närvaro i förväg till Teufika Šabanović eller Adnan Mahmutović.

Har ni möjlighet att stötta oss i detta är ni välkomna att bidra. Alla bidrag uppskattas oerhört.

Swish: 072-034 80 77
Konto: 8424-4 913 509 117-2

Teufika Šabanović | E-post | 073-945 12 99
Adnan Mahmutović | E-post | 070-433 76 46

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska