Brev till medlemmarna

1 apr, 2020 |

Kära medlemmar av Bosnien och Hercegovinas Kvinnoriskförbund i Sverige!

Jag hoppas att ni alla är friska och känner sig bra.

Mirsada Zahirović

Mirsada Zahirović

Coronakrisen påverkar oss alla och har djupt ristat sig in i vårt dagliga liv. Vi måste gå igenom denna kris tillsammans, ta på allvar vad experterna rekommenderar, ta hand om oss själva och andra.

Möten och arbete i våra föreningar är av stor vikt för oss alla. Tyvärr, på bara några veckor har allt förändrats, corona är ett ord som ingen av oss någonsin kommer att glömma.

Men vi gav inte upp även i svårare tider och det är viktigt nu att kontakten upprätthålls, ta hand om varandra och hjälpa varandra.

Låt oss använda den här tiden, när de flesta av oss är hemma, att lära oss något nytt, att lära känna varandra bättre. Vi har alla något som vi alltid har velat göra och aldrig har hittat tid att göra. Kanske har den tiden just kommit.

Dagens teknik ger oss möjlighet att fortsätta arbeta och umgås trots att vi är isolerade. Låt oss använda denna möjlighet, utforma ett annat sätt att arbeta, varför inte arbeta tillsammans för att involvera medlemmar från flera föreningar. Varför inte använda Facebook som en plattform för digitala möten.

Hantverk är en fantastisk mental träning, avkopplande och rolig. Jag har ett förslag, låt oss skapa Facebook-grupper där vi ska visa vad vi gör och växla idéer. Efter coronakrisen gör vi en utställning med dessa verk.

Vi har alla bibliotek hemma med böcker som aldrig har lästs. Låt oss skapa Facebook-grupper eller använda Skype, där vi kan berätta varandra vad vi läser, diskutera och rekommendera.

Att gå i naturen är ett bra sätt att bekämpa coronaviruset. Våren kommer och naturen vaknar. Ta några foton av denna uppvaknande av naturen och lägg den på gemensamma Facebook-grupper.

Det här är bara några av idéerna som kan registreras som studiocirklar. NBV ger möjlighet att arbeta digitalt i studiecirklar, kontakta NBV:s verksamhetsutvecklare för planerings- och registreringshjälp. NBV-kontor är stängda men alla anställda kan kontaktas via telefon eller e-post.

Slutligen uppmanar jag alla att följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, skydda oss själva och andra.

Med vänliga hälsningar!

Mirsada Zahirović, ordförande

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska