NBV avbryter för tillfället alla fysiska studiecirklar, annan folkbildning och kulturarrangemang

7 apr, 2020 |

Under presskonferens, 1 april 2020, meddelade Folkhälsomyndigheten att de utifrån regeringens förbud, har kommit ut med allmänna råd. Där står att alla verksamheter i Sverige är skyldiga att vidta åtgärder för att minska smittspridning av coronavirus.

Corona

Corona

Precis som tidigare, följer NBV regeringens förbud och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta innebär nu att all fysisk verksamhet inom NBV skjuts upp med omedelbar verkan.

– Vi är måna om våra medarbetare och deltagare och därför behöver vi göra all vår verksamhet tillgänglig på digitala platser framöver. NBV når många människor och det viktigt att vi är tar vårt ansvar till att minska smittspridningen i hela landet, säger Göran Hägerdal, förbundsrektor.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att ideella föreningar bör om möjligt skjuta upp årsmöten och likande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats. Undvika andra möten och eller genomföra dem digitalt.

Folkbildningen behöver finnas även i en tid som denna

Vi tycker det är viktigt att människor utbyter tankar och idéer, under en tid som den här finns ett starkt behov att behålla sociala kontakter. Vi vill att du fortsätter bilda dig och vi vill att du gör det i digital form, där möjligheten finns.

Om du inte har deltagit i en studiecirkel eller ett kulturarrangemang tidigare är du mycket välkommen att starta upp digitala grupper. Våra verksamhetsutvecklare hjälper dig gärna med att komma igång om du inte vet hur du ska göra.

Källa

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska