En värdefull donation från Sverige anlände till Första grundskolan i Donji Vakuf, Bosnien

11 nov, 2020 |

Text: Dijana Makić

Tisdagen den 10 november 2020 anlände värdefullt humanitärt bistånd till Första grundskolan i Donji Vakuf, Bosnien och Hercegovina, till den stora glädjen för skolans elever och lärare.

Donation från Sverige till Första grundskolan i Donji Vakuf

Donation från Sverige till Första grundskolan i Donji Vakuf

Det konstnärliga samarbetet mellan författaren och läraren Vernesa Manov, samordnare för detta projekt, etablerades nämligen under hennes besök hos flera bosniska föreningar i Sverige. Främjande av Första grundskolans arbete samt elevernas och lärarnas ansträngningar inom många utbildningsområden födde idén på kvinnoföreningen ”Kvinna 99” Värnamo att i samarbete med Bosnien och Hercegovinas Kvinnoriksförbund i Sverige arrangera en kampanj för att skaffa utrustning för onlineundervisning på Första grundskolan i Donji Vakuf.

Första grundskolan i Donji Vakuf

Första grundskolan i Donji Vakuf

Selvedina Fazlagić, skolans VD, döljer inte sin stora tillfredsställelse med det etablerade samarbetet med vänner från Sverige och det genomförda projektet för att stödja arbetet i Första grundskolan i Donji Vakuf:

– Jag vill tacka alla som gav sitt bidrag och gjorde det möjligt för sådana värdefulla gåvor att komma till adressen till vår skola i Donji Vakuf med önskan att ni i framtiden kommer att bli kära gäster på vår skola.

Källa

Sidan uppdaterad: 2020-11-25

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska