Ungdomsstyrelsens rikskonferens 2010

30 okt, 2010 |
Ungdomsstyrelsens rikskonferens 2010 (Läs mer på Ungdomsstyrelsens hemsida)

Bild från Ungdomsstyrelsens Dialogkonferens 2010 (Foto: BHKRF)

Ungdomsstyrelsens rikskonferens den 30 november och 1 december – i år med fokus på ungas inflytande.

Varför röstar unga väljare som de gör? Hur gör unga som vill handla rättvist och ekologiskt när de utövar konsumentmakt? Hur använder unga sociala medier? Detta är några av de aktuella frågor Ungdomsstyrelsen tittar närmare på under årets rikskonferens, som äger rum på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Rikskonferensen är en mötesplats för alla som arbetar med och är engagerade i ungdomsfrågor. Här möts politiker och tjänstemän från kommuner och regioner, fritidsledare, lärare, arbetsförmedlare, socialarbetare, ungdomsorganisationer och forskare.

Utöver årets tema om ungas inflytande har Ungdomsstyrelsen ett brett seminarieprogram, bland annat om sexuell exponering av unga på internet, mäns våld mot unga kvinnor, unga hbt-personers hälsa och ungas tillgång till och inträde på arbetsmarknaden.

Ungdomsstyrelsen utser också Årets ungdomskommun och under dessa dagar ges de nominerade kommunerna en möjlighet att presentera sina verksamheter. Förra året fick Mora utmärkelsen och på årets rikskonferens kommer de att berätta om vad som hänt sedan de tog hem priset.

Kostnader

Konferensavgiften är 3 500 kr. För deltagare som ännu inte fyllt 25 år och kommer från ideella organisationer, lokala ungdomsråd eller ideellt arbetande ungdomsgrupper är avgiften 1 100 kr (exkl moms).

I priset ingår seminarier, konferensmaterial, två luncher, kaffe/te med tillbehör, middag, underhållning och fest.

Mer info

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska