Fotoutställning om miljön i Bosnien-Hercegovina och Dubioza kolektiv

9 maj, 2011 |
APU nätverket: Fotoutställning om miljön i Bosnien-Hercegovina och Dubioza kolektiv

APU nätverket: Fotoutställning om miljön i Bosnien-Hercegovina och Dubioza kolektiv

APU nätverket arrangerar (den 27 maj 2011 i Stockholm) en fotoutställning som i ord och bild visar den enorma kontrasten som existerar mellan sagolikt vackert och kriminellt förorenat när man pratar natur och miljö i dagens Bosnien-Hercegovina.

Ett 30-tal foton tagna av erfarna bosniska fotografer ställs ut i foajén och kommer inte lämna någon oberörd. Man kommer även att visa dokumentären ”Nije da se more, već se mora” (”Inte för att man kan, utan man måste”) om livet i Lukomir, den högst belägna byn i de bosniska fjällen. Dörrarna till utställningen öppnas kl. 18.

Dubioza kolektiv

Dubioza kolektiv är ett bosniskt band som spelar en explosiv blandning av reggae, dub, hardcore och rock kryddat med electronica och hiphop samt traditionella melodier från Bosnien. Deras häftiga politiska engagemang har länge varit en ”sten i skon” för lokala korrupta politiker, och har bidragit till att de har stor respekt i alla länder som bildades efter Jugoslaviens upplösning. Live är de ett utbrott av energi och det finns ingen som kan förbli likgiltig när dessa killar är på scenen.

DJ ŠeFika från Göteborg underhåller när Dubioza kolektiv hämtar andan bakom scenen.

Datum: fredagen 27 maj 2011 (fotoutställning kl. 18.00; Dubioza Kolektiv kl. 21.00)

Plats: Fryshuset/Klubben, Mårtensdalsgatan 2, Stockholm

Arrangör: APU nätverket

Mer info

Om APU nätverket

APU nätverket är i dagsläget aktivt i Stockholms- och Öresundsområdet med vision att främja vetenskapligt/affärs/kultur-samarbete mellan Sverige och Bosnien-Hercegovina. De har som mål att bl.a. främja potentialen som personer med B&H ursprung kan bidra med i utvecklingen av det svenska samhället.

Relaterade länkar: Balkanröj utan blås (intervju med Dubioza i Sydsvenskan från förra året)

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska