”The Whistleblower” kommer att presenteras för FN:s generalförsamling

4 okt, 2011 |
”The Whistleblower”

”The Whistleblower”

De senaste protesterna i Haiti mot FN:s fredsbevarare som påstås ha sexuellt utnyttjat en haitisk man inträffar i en tid då Förenta nationerna förtvivlat försöker att bevara sin image efter filmen ”The Whistleblower” (Visslare) vilken avslöjar FN-personalens delaktighet i människohandel i Bosnien.

Filmen ”The Whistleblower” ignorerades av FN precis som Kathryn Bolkovac ett decennium tidigare.

Äntligen kommer filmen att presenteras för FN:s generalförsamling den 10 oktober 2011 med en diskussion efteråt.

Handlingen: Den verklighetsbaserade historien om Kathryn Bolkovac, en polis från Nebraska som av ett privat amerikanskt säkerhetsföretag stationeras 1999 som fredsbevarare i Bosnien, där hon upptäcker att både företagets anställda och FN:s utsända medarbetare utnyttjar lokala kvinnor sexuellt och är inblandade i människohandel. Hon avslöjade hur FN mörklade en sexskandal, fick avsked, offrade sin karriär och flydde från Bosnien för att rädda sitt liv.

Kathryn Bolkovac hävdar att användningen av privata entreprenörer har resulterat i skapandet av ett gäng legosoldater – förtegna, oreglerade, välbetalda styrkor som är större än USA:s armé. Vad värre är, är ramen för rekrytering, lockande och hantering av dessa bristfällig på ett allvarligt och farligt sätt.

Regissör: Larysa Kondracki | Genre: Drama | Manus: Larysa Kondracki, Eilis Kirwan | Skådespelare: Rachel Weisz, Monica Bellucci, Vanessa Redgrave, David Strathairn, Nikolaj Lie Kaas, Anna Anisimova, Sergej Trifunović, Benedict Cumberbatch, David Hewlett, Liam Cunningham, Roxana Condurache, William Hope, Rayisa Kondracki, Jeanette Hain, Luke Treadaway

Sidan uppdaterad: 2011-10-17

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska