Att lyssna på Bosniens kvinnor

5 okt, 2011 |
Att lyssna på Bosniens kvinnor

Att lyssna på Bosniens kvinnor

New York University är värd för ”Lyssna på Bosniens kvinnor”, en visning och bokpresentation om folkmordet i Bosnien.

Tid: måndag den 17 oktober 2011, kl. 19.00–21.00

Plats: NYU’s Cantor Film Center, 36 E. 8th St. (at University Place)

Programmets talare:

Kvällen kommer att innehålla en visning av Pamela Hogans ”Jag kom att vittna”, en berättelse om hur en grupp av 16 kvinnor, som hade fängslats och våldtagits av serbisk ledda styrkorna i den bosniska staden Foca, steg fram för att vittna i en internationell domstol.

”Jag kom att vittna” är en del av PBS:s fem delars serie ”Kvinnor, Krig och Fred”, som har premiär i oktober.

Dessutom kommer deltagarna att diskutera Selma Leydesdorffs bok ”Surviving the Bosnian Genocide: The Women of Srebrenica Speak” (2011) om dödandet i Srebrenica som Republika Srpskas styrkor gjorde i juli 1995.

Srebrenica har utsetts till ett ”skyddat område” av FN och var till synes under beskydd av de holländska soldaterna. Leydesdorff arbete består av intervjuer med de kvinnorna som har överlevt blodsutgjutelsen i Srebrenica.

Mer info (en) | Program (PDF file 0,26 Mb)

Sidan uppdaterad: 2011-10-06

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Engelska Bosniska