Elvira Kostović skjuten till döds

8 maj, 2012 |

Vår kära Elvira Kostović (39) har den 6 maj 2012 hittats död i sin bil mitt i Malmö. Hennes 44-årige ex-sambo har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord.

En ros för Elvira och alla kvinnor utsatta för våld

En ros för Elvira och alla kvinnor utsatta för våld

Elvira Kostović härstammar från en välutbildad och modig familj och var medlem i BHKRF:s kvinnosällskap ”Sedef” Malmö.

Det är hemskt att mordet ägde rum dagen efter BHKRF:s rikskonferens ”Mäns våld mot kvinnor” i Tidaholm. Brottsofferjouren, polisen och ”Utväg Skaraborg” var där, men ingen av makthavarna och tidningarna från Skövde och Tidaholm, fast alla var bjudna.

Förr två år sedan har Elvira förlorat sin dotter Samna i cancer och startat insamlingen ”Samnas minnesfond” för att hjälpa cancerdrabbade barn och stötta Barncancerfonden. Så skrev hon på sin blogg:

Det gör fruktansvärt ont att inte få känna din närhet, att inte få höra ditt skratt, att inte få höra dina roliga kommentarer och att somna utan dig. Jag kommer aldrig att glömma när du har frågat mig:

– Varför mamma just jag!

– Varför måste jag straffats så mycket? Jag har alltid varit snäll!

Och nu har Elvira straffats, straffats för sitt mod att avsluta sin relation och samhällets ansvarslöshet att ge henne nödvändigt skydd.

Det är fruktansvärt både för hennes dotter och familj. Och det är dags att våld i nära relationer och stöd för båda partner tas på största allvar.

Jag vill uttrycka mitt djupa medlidande med Elviras familj och alla kvinnor utsatta för våld.

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska