Kunskap förädlar

15 maj, 2012 |

Tusen järn i elden har driftiga Alma Mešić, studiekonsult på NBV Skåne, och tack vare henne och Emina Ćejvan från BHKRF har man anordnat Inspirationsdagar den 11 och 12 maj 2012 i Lund.

Nisail Halilović, Alma Mešić, Emina Ćejvan och Mirsada Kahriman

Nisail Halilović, Alma Mešić, Emina Ćejvan och Mirsada Kahriman (förstora bilden)

Detta är tredje gången som NBV anordnar Inspirationsdagar tillsammans med BHKRF. I Växjö (NBV Sydost) och Lidköping (NBV Väst) har man fokuserat på NBV:s verksamhet samt våld mot kvinnor. Denna gång i Lund har man lagt fokus på ungdomar och kultur.

Alma Mešić och Anna E. Hjalmarsson har på ett lockande sätt informerat de unga om NBV:s verksamhet och hur man startar och genomför studiecirklar.

Enisa E. Grozdanić är alltid gärna sedd i våra program och nu föreläste hon om frigörande bild och höll i en workshop om tolkning av konst, livet och dess samverkan.

Bild från föreläsningen

Bild från föreläsningen (förstora bilden)

Koreografer Nisail och Nermin Halilović lärde de unga dansarna om koreografi, hur man skapar och schematiskt antecknar den. De nya koreograferna har sedan presenterat sina koreografier i praktiken.

Malmö Spelmanslag har efteråt framträtt med gamla skånska folkmusiklåtar.

Malmö Spelmanslag

Malmö Spelmanslag (förstora bilden)

Folkbildning och kunskap verkligt förädlar. Ett hjärtligt tack till arrangörerna och deltagarna för angenämt sällskap och trevlig atmosfär.

Bilder från programmet
Sidan uppdaterad: 2012-06-05

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska