Demonstration mot nazism

13 mar, 2014 |

I lördags på internationella kvinnodagen, samlades feminister runt om i hela landet för att fira våra segrar, men också för att gemensamt visa att kampen om det som borde vara så självklart – makten över sin egen kropp och sitt eget liv – fortsätter. I Malmö avslutades dagen på ett mycket tragisk vis. Sex feminister attackerades, varav en nu har livshotande skador, av ett gäng nazister.

Demonstration mot nazism

Demonstration mot nazism

Tid: lördagen den 15 mars 2014, kl. 15.00

Plats: Medborgarplatsen, Stockholm

I veckan hålls antifascistiska manifestationer runt om i landet. Ung Vänster arrangerar en i Stockholm på lördag tillsammans med en rad andra organisationer.

Då feminismen flyttar fram sina positioner och tar plats i samhällsdebatten försöker rasistiska och nazistiska organisationer tysta. Men vi tystnar inte, därför samlas vi på lördag, återigen på Medborgarplatsen, och visar att vi är fler.

Facebookevent

Följ diskussionen på Twitter: #kämpashowan #antirasism #antifascism #fempol #svpol

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska