Kvinnorna som klev ut i kylan – Eftersnack på 8 mars

4 mar, 2021 |

Nu har alla chansen att se Forum Jämställdhets hyllade samtal med Anna Kinberg Batra, Mona Sahlin, Ebba Lindsö och Ann-Marie Begler!

Kvinnorna som klev ut i kylan

Kvinnorna som klev ut i kylan

På internationella kvinnodagen den 8 mars kl. 15.00–15.45 sänds seminariet Kvinnorna som klev ut i kylan på SVT2. Därefter, kl. 15.45–16.15 bjuder man in till eftersnack med statsvetaren Jenny Madestam och Sveriges Kvinnolobbys generalsekreterare Clara Berglund. Ta del av kommentarer och analyser och delta själv i diskussionen.

Eftersnacket är öppet för alla och sänds via Zoom, länken kommer att publiceras på Forum Jämställdhets hemsida och i eventet som går att hitta via Forum Jämställdhets facebooksida.

Om seminariet som sänds i SVT2 den 8 mars, kl. 15.00–15.45:

Kvinnorna som klev ut i kylan

Efter 100 år av rösträtt har Sverige fortfarande inte haft en kvinna som statsminister. 90 procent av börsbolagens verkställande direktörer är män. För att leva upp till de globala målens åtaganden om inkluderande tillväxt och politisk jämlikhet måste makten omfördelas. I detta samtal möts fyra kvinnor som kom hela vägen till toppen, men som tvingades lämna sina uppdrag. Varför granskas kvinnor som är ledare hårdare? Hur kan organisationer som går igenom kriser bli bättre på att sluta upp bakom kvinnors ledarskap?

Medverkande:

  • Mona Sahlin, tidigare partiledare, Socialdemokraterna
  • Anna Kinberg Batra, tidigare partiledare, Moderaterna
  • Ebba Lindsö, entreprenör, tidigare vd, Svenskt Näringsliv
  • Ann-Marie Begler, tidigare generaldirektör, Försäkringskassan
  • Moderator: Amanda Lundeteg, vd, AllBright

Detta inlägg finns även tillgängligt på: Bosniska